Илиан Евтимов и отборът на Франция триумфираха в Мача на звездите. В “АкърХотелс Арена” в Париж българинът и тимът, съставен от местни играчи, се наложиха над селекцията на чужденците със 146:119 в демонстративното събитие, което по традиция се провежда в края на всяка календарна година.

Двуметровото крило на Елан Шалон получи 10 минути в игра за победителите, като се отчете с 6 точки, 2 борби и 3 асистенции. При стрелбата си Илиан Евтимов, който има и френски паспорт, бе 2/4 от тройката. Центърът на Пари Левалоа Луи Лабайри бе най-резултатен за 32 точки. Андрю Абиси пък спечели наградата за MVP след като достигна до дабъл-дабъл – 12 точки и 21 асистенции, към които добави и 9 борби. Уил Соломон отбеляза 22 точки и направи 6 асистенции за Отбора на чужденците.

Бившият съотборник на Илиан Евтимов в Елан Шалон Якуба Куатара спечели конкурса по забивки към демонстративното събитие. Немският национал Хайко Шафардзик заслужи званието за “Най-добър стрелец” от тройката. В надпреварата по умения наградата отиде при Бенжамин Сене от Нанси.

23.jpg

24.jpg