Илиан Евтимов подписа договор с Шоле. Така българинът с френски паспорт остава в страната, в която играе от години. Баскетболистът се превърна в легенда на Елан Шалон, където изгара шест години. За това време Евтимов изигра 222 мача - номер едно в историята на клуба, като най-големите му успехи дойдоха през сезон 2011/12, когато спечели требъл - титла, купа на страната и купа на лигата. Българинът подписа с Шоле за два сезона.

Двуметровото крило се сбогува с всички приятели, фенове и ръководството на досегашния си тим Елан Шалон с официално писмо.

“Бих искал да благодаря на всички в Шалон. Завинаги ще останете в сърцето ми и в това на семейството ми. Дори да съм живял по целия свят, в Шалон винаги съм се чувствал като у дома си. Срещнах толкова много хора и създадох много приятелства, които ще ми липсват. Този град ми оставя само хубави спомени – като раждането на сина ми Алекс и спечелването на две Купи на Франция. Това са мигове, които никога няма забравя. Благодаря за подкрепата. Благодарен съм на президента на Шалон Доминик Жули, на главния мениджър Реми Делпо и на г-н Грег Бюно, който ми позволи да открия първенството на Франция. Благодаря на спонсорите, на екипа и на всички в Шалон.

С най-добри пожелания,

Илиан Евтимов