Легендарният баскетболист Цвятко Барчовски е получил инсулт в събота. Новината потвърди синът му Росен Барчовски пред БЛИЦ. “Да, вярно е, баща ми в момента е в болница, тук в София”, съобщи настоящият треньор на Рилски спортист.

Цвятко е роден на 28 март 1934 години, в момента е на 78. Изпаднал в критично състояние в събота на вилата си в Горна Диканя. Синът му го закарал първо в болницата в Перник, където му оказали първа помощ. “Много благодаря на лекарите в Перник. Без връзки, контакти и познанства спасиха баща ми. След това го преместихме в София”, заяви Росен Барчовски.

Първите дни след претърпян инсулт са най-критични, но Цвятко вече е в съзнание и е контактен. Днес е разговарял със сина си и заявил, че се чувства по-добре.

Барчовски-старши е сред най-добрите баскетболисти от 50-те и 60-те години. С националния отбор печели сребърен и бронзов медал от европейските първенства през 1957-а и 1961-а, дълги години е и капитан на националния ни тим. Впоследствие беше и старши треньор на България, а в края на миналия век бе назначен за председател на Комитета по младежта и спорта./БЛИЦ

14.jpg