Испания се класира за четвъртфиналите на световното първенство в Турция, след като победи Гърция с 80:72. Най-резултатен за действащите шампиони на планетата бе Хуан Карлос Наваро с 22 точки, а Руди Фернандес се отчете с 14.

Николаос Зизис и Димитриос Диамантидис вкараха по 16 точки за "елините", а Софоклис Скорцанитис добави 13, но и това не помогна на тима им да измъкне победата.

Първата четвърт завърши с преднина за Испания - 22:19. Втората четвърт започна с кошове на Бурусис и Фран Васкес, като световните шампиони започнаха да играят все по-уврено в защита. В нападение обаче момчетата на Серджо Скариоло не спираха да грешат. Така испанците пропуснаха няколко добри възможности преди Фран Васкес да направи добавка и да увеличи преднината на 5 точки за 26:21. В крайна сметка на полувремето Испания имаше аванс от 6 точки за 37:31.

Второто полувреме стартира много добре за гръцкия тим, който само за две минути обърна нещата в своя полза със серия от 7:0 за 38:37, завършила с тройка на Фоцис. Зисис продължи да поддържа разликата в полза на южната ни съседка и след негов кош резултатът вече беше 51:45 за Гръция. Третата четвърт завърши само с една точка преднина за Испания - 52:51.

Димантидис наниза тройка за началото на последната част, но двубоят продължи да се развива равностойно. Само за минута обаче „Ла роха" направи две много силни защити и поведе отново за 58:54. Скорцанитис намали за 56:58, след което 6:06 минути преди края отново гръцкият център бе фаулиран, но пропусна единия от наказателните удари. Тройка на Руди Фернандес, 05:23 минути преид края на срещата направи 61:57, като последваха два неточни изстрела от зоната за три точки на Фоцис. Руди Фернандес си изпроси три наказателни удари, но вкара само два от тях за 63:57, но след това контра на Рубио и Наваро увеличи аванса на светвония шампион - 65:57.

След кратката почивка Рейес бе фаулиран, но пропусна и при двата си опита от линията, а в ответната атака Спанулис завърши успешно индивидуален пробив за 68:72, което съживи надеждите на "елините", но само за кратко, след като Рики Рубио вкара два фала. В оставащите 32 секунди от мача баскетболистите и на двата отбора извършиха много нарушения, но Диамантидис и Калатис пропуснаха общо три наказателни, докато Наваро и Марк Гасол показаха точен мерник от линията и в крайна сметка Испания спечели с 80:72 и се класира за четвъртфиналите./БЛИЦ