Баскетболистът Чавдар Костов почти сигурно ще играе в Испания през новия сезон. Това потвърди за "7 дни спорт" мениджърът на играча Йоргус Патапатиу. Договорът на национала с Лукойл Академик изтече това лято и той иска да се пробва в Европа, като за подписа му се борят поне два отбора от ACB лигата.

Спортният директор на шампионите Сашо Везенков пък коментира преди седмица, че дори Костов да иска да остане, място за него почти няма как да се намери. Преди няколко месеца Костов бе поставен в топ 50 на най-големите баскетболни таланти на своята възраст в Европа.

"Търсим му отбор. Мога да потвърдя за интерес от Испания", заяви Патапатиу.

Направилият име в България мениджър коментира и ситуацията около звездата на Лукойл Перо Антич. Тежкото крило има договор с шампионите за още една година, но също си търси отбор в Европа. "Лошо е, че в момента пазарът е много слаб за играчи като Антич. Не съм сигурен какво ще стане, но нещата по-скоро са 50:50", заяви Патапатиу.

Оферти има и за най-добрия български национал Филип Виденов. Както вече стана ясно, интересът към него е от гръцки и турски тимове, но мениджърът му Патапатиу не пожела да разкрие имената им./БЛИЦ