Рилски спортист (Самоков) победи категорично Балкан насред Ботевград с 84:62 в мач от 4-ия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ). Успехът е исторически за гостите от Самоков, които досега в историята си нямаха победа в Ботевград. От 2004 година до сега в 13 поредни двубоя Балкан неизменно печелеше у дома срещу този съперник.

Домакините играха трагично и дадоха повод на феновете, изпълнили зала “Балкан”, да им обърнат гръб. Във втората част “зелените” бяха ужасно слаби и гостите спечелиха с 22:6. На полувремето Рилецо водеше с 47:27, през третата част домакините поизравниха играта и частта завърши при резултат 14:17. В последната част домакините се вдигнаха на щурм, но победиха само с една точка разлика 21:20. В крайна сметка Рилски спортист победи с 84:62.

Най-много точки за тима от Самоков реализира Филип Вукосавлевич – 21, който така и не успя да бъде опазен от защитата на Балкан. Бранко Миркович добави 18. За Балкан американецът Айзея Мартин наниза 17 точки, но единствен той игра горе-долу на ниво. Лидерът Любомир Лилов игра много слабо и остана само с 4 точки./БЛИЦ