Берое спечели първата си Купа на България. Старозагорки надвиха Монтана 2003 с 60:45 и триумфираха при третия си опит в последните три години и четвърти финал от 2016 г. насам. Спорът за трофея се състоя в препълнената зала "Триадица" в София. Така момичетата, водени от Татяна Гатева, спряха серията на Монтана от два поредни спечелени финала. 

След три сребърни и един бронзов медал в последните четири години, и на общо шестия си финал, старозагорки ще добавят трофея във витрината си.

Двата отбора изиграха слабо резултатен мач. Беройки загатнаха, че са по-мотивирани за първия си трофей още в първите минути, като спечелиха първата четвърт с 24:12. До края срещата бе по-равностойна, но шампионките от Монтана не успяха по никакъв начин да се противопоставят на съперника си.

Теодора Динева изигра много силен мач и завърши с 20 точки и 9 борби за триумфа. Радослава Бъчварова завърши с 13 точки, а по 10 вкараха капитанът Виолина Кочева и Гергана Иванова. Жаклин Златанова допринесе с 5 точки и 14 борби.

За Монтана 2003 Христина Иванова бе на ниво с 20 точки, 13 добави Виктория Стойчева. Това бе 12-ти финал за Монтана от 1995 г. насам,  като тимът има и два бронзови медала.

Сред феновете в зала "Триадица" бяха част от момчетата от мъжкия национален отбор, който се подготвят в Ботевград за старта на квалификациите за ЕвроБаскет 2021.

Доскорошната баскетболистка на Монтана 2003 Цветомира Шаренкапова пък бе наградена със специален приз за избирането й в символичния отбор на десетилетието. Шаренкапова бе в чужбина по време на церемонията през ноември за 100-годишнината на баскетбола в България миналия ноември и затова бе наградена днес. В момента тя е бременна с първото си дете.