Италианският Виртус Болоня проявява интерес към крилото на националния отбор Деян Иванов. Рано сутринта в сайта Eurobasket.com излезе информация, че варненецът е подписал договор с тима, но тя се оказа невярна.

BGbasket.com се свърза със Спортния директор на тима Бруно Аригони, който обясни следното: "Имах и други обаждания във връзка с тази информация от сутринта, но няма нищо подписано. Със сигурност Деян Иванов е играч, който би ни интересувал. Той има необходимите качества, а ние търсим състезател, който може да играе на позиции 4 и 5. Към този момент обаче не сме взели никакво решение. Остава ни да подпишем с двама състезатели, като единият със сигурност трябва да е италианец. В следващите дни първо ще видим кой и на каква позиция ще бъде той и едва след това ще решаваме и за чужденец. Следващата седмица ще има повече яснота по въпроса с Иванов."

Виртус Болоня е един от най-великите клубове в историята на италианския баскетбол. Клубът е 15 пъти шампион на страната, за последно през 2001 година, и има спечелени 8 Купи - последната през 2002. Отделно Виртус е два пъти шампион на Европа - през 1998 и 2001 година, а последният трофей е от 2009 година, когато печели турнира ЕвроЧалъндж.

Деян Иванов е роден на 18 март 1986 година и е играл за Черно море, „Левски“, Автодор Саратов, Кахасол, Менорка, Сплит, Задар, Монтегранаро, Лиетувос Ритас, а в момента е в италианския Варезе.