Баскетболна Европа продължава да се занимава с постъпката на италианската звезда и национал Данило Галинари. Той влезе в ролята на боксьор и нокаутира холандец по време на контрола между двата тима. Последиците вече са ясни – Галинари, който нанасяше крошетата, счупи ръката си и ще гледа наближаващото европейско първенство по телевизията. Така заради постъпката си ще страдат всичките му съотборници.

Националният селекционер Еторе Месина коментира инцидента: "Това бе много голяма грешка. Нямаш право да разчистваш сметки на игрището, защото си отговорен не само за себе си, но и за останалите. Сега целият отбор ще плати цената на грешката му."

Само преди месец Галинари подписа голям договор с ЛА Клипърс за три години на стойност 65 милиона долара. Това обаче нищо не означава, след като италианецът посегна на противника си заради игрова ситуация. "Съжалявам. Чувствам се изключително зле след това, което се случи. Дължа извинение както на съотборниците ми в националния тим на Италия, така и на Джито Кок. Подобно нещо не ми се бе случвало никога преди, надявам се и да не се повтори никога повече", коментира Галинари.