Баскетболният ни национал Филип Виденов е основна трансферна цел на италианския елитен Еър Авелино, твърдят медиите на Апенините. Селекцията на Росен Барчовски направи фурор на приятелския турнир във Флоренция миналата седмица, като победи домакините и спечели надпреварата. Така българските състезатели грабнаха вниманието на класните отбори на Ботуша и може би Виденов отново ще заиграе в "Лега Баскет".

Информационните сайтове в Авелино разпространиха информацията, че той е първа опция за ново попълнение в местния тим, и треньорският щаб се надява да може да си осигури услугите му. Виденов вече е играл в Италия, с екипа на Риети през 2008 година, а през 2007-а бе желан и от Виртус Болоня. За последно Филип се подвизаваше в Сърбия, за Цървена звезда и ФМП Железник, а това лято отказа оферти от турски отбори, а има такива и от Арис и Тюрк Телеком.

В елитната италианска лига вече играе друг национал - Деян Иванов за Монтегранаро. В юношеските дивизии на Апенините пък също се подвизават няколко родни таланти.