Два италиански отбора са влезли в битка за подписа на един от най-добрите български баскетболисти в последните 10 години – Филип Виденов, съобщава “Тема Спорт”. Двата клуба са отправили оферти към гарда на националния отбор, който през миналия сезон бе с основна роля за шампионската титла на Асеко Проком в Полша.
 
“На този етап не бързаме с подписване на договор. Отборите са сериозни, но ще изчакаме. Има огромен интерес към Филип след последния му сезон. Чух слухове и за Лукойл Академик, но няма как да стане”, заяви мениджърът на баскетболиста Йорго Патапатиу.
 
Агентът от “Интерперформансис” допълни, че друг национал – Николай Върбанов, е отказал оферти на гръцките Арис и Кавала: “Ставаше въпрос за проби, а той бе категоричен, че няма да ходи. Освен това Ники отказа и на “Левски”. Търсим му отбор и най-вероятно ще продължи кариерата си в чужбина.”
 
Относно възможността Александър Янев да премине в “Левски” Патапатиу сподели: “Той има договор с Черно море. Ако някой го иска, ще трябва да плати трансфер, а това е много трудно в тази икономическа ситуация. Интерес към него има от Франция и Гърция, но трансферната сума ще го спре и ще остане във Варна.”/БЛИЦ