Баскетболистът Иван Лилов най-вероятно ще остане в Италия до края на настоящия сезон. Ръководството на втородивизионния Киети иска да задържи 196-сантиметровия гард. Това обяви президентът на клуба Джовани Ди Космо.

Очаква се бившият лидер на Балкан да замести американеца Тай Абът, който е пред трансфер в Тревизо. От началото на сезона Иван записва средно по 17.5 точки, 3.3 борби и 0.8 асистенции в общо 4 мача в Серия А2 през 2015/2016. Настоящият договор на българина с италианския тим изтича на 21 декември, а удължаването му на практика е чиста формалност.

“Ръководството е взело решение, но аз все още не бързам да се радвам. Чувствам се добре. Вече тренирам наравно с останалите в отбора”, заяви Иван Лилов пред BBALL.BG.

През последните две седмици 27-годишният баскетболист се възстановя от контузия в левия крак. В средата на ноември националът получи частично разкъсване и хематом в подбедрицата, но е готов да се завърне на терена още в края на настоящата седмица. На 6 декември от 19.00 часа българско време Киети приема Реканати в двубой от 11 кръг в Серия А2.