Италия изигра страхотен мач и записа втора победа в група D на Евробаскет 2013. Скуадра адзура победи Турция с 90:75 и така се изравни с Финландия на върха в класирането. От друга страна турците вече са с две поражения от две срещи и до края трябва само да печелят ако искат да продължат напред. За да се случи това обаче суперзвездите на тима като Хидо Тюркоглу и Ерсан Илясова, а и останалите, трябва коренно да променят играта си, тъй като тя въобще не е на ниво. В неделя (7 септември) адзурите срещат Финландия, докато Турция играе с Гърция.

През първата част турците играха малко по-добре и водеха почти до края й, но тя завърши със серия от 8-0 за адзурите и аванс за тях от 3 точки. Втората четвърт пък тръгна с 4-0 за преднина от 7, а с кош на Марко Белинели точно преди паузата Италия бе напред с 10 точки след 20 минути игра. Второто полувреме започна със серия от 5-0 за адзурите и аванс от 15 точки. Турците опитаха зонова защита, но страхотната стрелба на Пиетро Арадори не им позволи да намалят изоставането си, а с тройка на Алесандро Чинчарини авансът на Италия стигна 18 точки. След това стана и 19, но турците свалиха до 14 преди Алесандро Джентиле да отбележи тройка със сирената за 74-57 след 30 минути. Така италианците вкараха кошове в последните секунди и на трите части и тотално отчаяха съперника. Във финалните десет минути Италия контролираше двубоя и го завърши успешно и с добра разлика.

Пиетро Арадори вкара 23 точки за победителите, а 17 от тях бяха в третата част. Алесандро Джентиле се отчете с 20 точки, а Марко Белинели отбеляза 17. За турците по 12 точки имаха Йомер Ашък и Хидо Тюркоглу.