Треньорът на Ямбол Иван Чолаков бе доволен от победата на тима му със 78:69 над Балкан в 1/4-финалите за Купата на България.

"Сами си направихме края интересен. Владеехме мача през около 70-80% от времето, бяхме силни както в защита, така и в нападение. Може би в един момент агресията на Балкан малко ни стъписа. Гардовете не успяха да издържат в един момент, защото Юли Радионов вече имаше четири нарушения. Станислав Говедаров пък е по-импулсивен и не умее да владее темпото на играта. Оттам дойде поизравняването на играта. Иначе бях убеден след последните ни срещи, че се развиваме добре и че ще изиграем добър мач днес и смятам, че го направихме", коментира Чолаков след двубоя.

Попитан дали Ямбол ще успее да победи евентуалния съперник "Левски" на 1/2-финала, Чолаков отговори: "Отборът на "Левски" може да бъде победен в нашето първенство 1-2 пъти, но не от един и същи противник. Не трябва да се заблуждаваме. Това е много класен отбор, има страхотни състезатели. Не трябва да си правим илюзията, че ще излезем и ще победим "Левски". Естествено, много бих се радвал, ако моят отбор играе добър баскетбол и успеем да зарадваме зрителите. Ще се радвам, ако те ни подценят, а ние играем много добре, както беше при последния мач в София."

"Отборът ни винаги е имал за цел да бъде възможно най-напред в класирането. Мястото в него обаче е плод на играта. Не може да си кажеш ще бъда първи или втори. Трябва много труд, състезателите да обичат играта и треньорът да използва качествата им", продължи пред bgbasket спецът.

"В 70% от времето днес играхме много добре, като един грамотен отбор. Правихме бързи атаки и смислени отигравания в атака и защита. Доволен съм от момчетата и ги поздравявам", каза още Иван Чолаков. /БЛИЦ