Иван Лепичев поема женския Лукойл Нефтохимик и ще води отбора до края на сезона, съобщава bulgarianbasket. До това решение се стигна късно снощи, след като от ръководството на бургазлии са поискали родения през 1951 година специалист да бъде старши треньор на тима и са постигнали договорка с шефовете на Рилецо. Лепичев от няколко години води женския вариант на Рилски спортист, но сега се притичва на помощ на изпадналия в трудна ситуация бургаски тим след напускането на Петко Маринов.

Лепичев е бил треньор на Кремиковци, Левски Спартак, Стомана Перник, ДЗУ Стара Загора, Монтана и Академик Тест преди да се озове в Самоков. Бил е три пъти шампион на страната със Стомана, ДЗУ Стара Загора, Монтана.

Водил е националния женски тим на България от 1988 до 1991 като води тима на Олимпийските игри в Сеул (5-то място), Европейско първенство във Варна (3-то място), Световно първенство в Малайзия (8-мо място), Игрите на добра воля в Сиатъл (3-то място), Европейско първенство в Израел (4-то място). За последно му бе поверена гарнитурата до 20 години, която игра на Евробаскет 2008 в Киети, Италия.

До края на сезона пък начело на Рилски спортист застават Красимира Банова и Ани Рудева./БЛИЦ