Иван Лепичев е новият старши треньор на женския Рилски спортист. Специалистът, с богата визитка зад гърба си, вече води тренировките на отбора и ще бъде начело на тима до края на сезона в женската НБЛ, инфомира bgbasket. Той заема мястото на Красимира Банова, която водеше Рилски в последните сезони.

От известно време Банова е мениджър на зала "Арена Самоков" и предвид многото ангажименти с тази й длъжност, тя ще се съсредоточи главно върху нея. Поради това тя е заменена от Лепичев, който ще е начело на самоковки. Специалистът вече изведе тима в един мач от този сезон, като в първия кръг на шампионата Рилски спортист загуби като гост на Монтана 2003 с резултат с 65-72. В момента самоковки са на последното седмо място в класирането с актив от 1 победа и 11 поражения. От няколко години специалистът работи в школата на клуба и постига успехи с различните състави при подрастващите в женско направление.

Иван Лепичев е един от най-добрите треньори на жени в историята на баскетбола у нас. Той е ученик на легендарния Иван Гълъбов, на когото е помощник в националния отбор в продължение на няколко години и стига до две втори места на Европейски първенства през 1983 и 1984 година. След кончината на Гълъбов неговият помощник става старши треньор, а върхът в кариерата му са 5-о място на Олимпиадата в Сеул през 1988 година и третото място на Европейското първенство във Варна на следващата година. Като старши треньор в българското първенство Лепичев става три пъти шампион с тимовете на Стомана Перник, ДЗУ Стара Загора и Монтана.