Главният мениджър на НБЛ (Националната баскетболна лига) Иван Ценов заяви, че няма да бъде част от Лигата догодина, ако участващите отбори не променят начина и отношението си на работа. Договорът на бившия заместник-министър на спорта изтече в края на сезон 2013/14, а за да го поднови той ще иска резултати.

“Когато застанах начело на Лигата не смятах, че трябва да бъда пъдар и да глобявам клубовете, които би трябвало да спазват правилата за тяхно собствено добро. В наредбата трябва да се променят много неща, а за целта от отборите, които участват в Лигата от следващия сезон, ще подписват договори. Участието на всеки от тях е доброволно, а за да е успешна съвместната ни работа, трябва да си имаме доверие. Няма да ръководя лига, в която участниците предявяват претенциите си в съда. Новите правила ще им позволяват да търсят правата си само от Арбитража”, заяви по време на пресконференцията Иван Ценов.

“Ще поставим максимална цена на билетите. В правилника бе заложена само минималната, но никой не е предполагал, че ще се появи цена на билетите от 100 лв. Ако даден отбор иска да обедини продажбата на пропуски за две събития, това ще става само с позволение на Лигата”, обясни още главният мениджър на Лигата.

Общата сума от глоби, събрана от НБЛ през изминалата година е на стойност 28 000 лева./БЛИЦ