Ивана Николова и Левхартиче Хомутов си припомниха какво е да побеждаваш в Еврокъп на бърза ръка. Българката и нейните съотборнички спечелиха трудно при гостуването си на АЕЛ с 84:77 в мач от третия кръг в група А.

Така баскетболистките на Павел Станек вече имат на сметката си два успеха и едно поражение, като заемат второто място във временното класиране в потока. На 30 октомври, сряда, Николова и компания ще бъдат гости на Гожов Виекополски.

Домакините постепенно овладяха инициативата в началото и в края на първата част се отскубнаха с 10 точки. Кипърките показаха по-добро лице и през втория период, а авансът им рядко падаше под двуцифрените изражения, за да оформят 45:32 своя полза след 20 минути игра.

Гостите не останаха длъжни при подновяването на играта и сториха всичко възможно да поставят равенството на таблото за 58:58 в края на третия период. Финалната десетка премина през множество обрати, но в края чехкините взеха по-правилните решения и удържаха успеха.

Николова влезе от пейката, но това не я спря да изиграе силен мач. Българската националка бе сред ключовите фактори за обрата на отбора от Хомутов през второто полувреме и загатна за своите реализаторски качества. Крилото завърши с 12 точки, 3 борби, 2 асистенции и 1 отнета топка за 20 минути в игра. При стрелбата си тя бе 5/7 от близко разстояние, 0/2 от тройката и 2/2 от наказателната линия.

Катерина Рокосова се отличи за Левхартиче с 21 точки и 19 борби. Елиска Брейхова реализира 19.

Кавина Рикардс бе над всички за кипърките с 18 точки и 5 асистенции.