Oбщото събрание на баскетболния шампион Балкан избра ново ръководство. При необходимия кворум присъстващите членове гласуваха отчета на Михаил Михайлов за изминалата 2022 година, а след това приеха и оставката на досегашния Управителен съвет. Тя бе подадена на 8 декември миналата година. 

Следващата точка в дневния ред беше избор на ново ръководство. Бяха предложени петима души - Сашо Везенков - старши, Теодор Пеев, Христо Ценов Иванов, Николай Иванов и Маргарит Иванов, които бяха избрани единодушно. Беше решено да не бъде избиран изпълнителен директор. Също единодушно за председател на новия Управителен съвет беше избран Сашо Везенков. 

"За мен е чест, но и много голяма отговорност. Искам да благодаря на старото ръководство на клуба, с него работихме много добре, бяхме в синхрон. Не разбрах обаче мотивите, с които досегашният председател Михаил Михайлов реши да си подаде оставката", каза след избора му Везенков, който е и генерален мениджър на БК Балкан. 

"Нашата цел ще бъде Балкан да достигне нивото на баскетбола в повечето европейски страни. И да остане пример за България, какъвто досега винаги е бил. Уверявам ви, че Балкан ще продължи по същия път със стремеж да се доближи до нивото на европейските клубове. В Ботевград всеки разбира от баскетбол. Но е обидно, че за този сезон са продадени само двеста абонаментни карти. Надявам се на следващото Общо събрание на клуба да присъстват поне десет пъти повече хора", добави той.