Един от най-добрите български баскетболисти в последните години Христо Захариев изненадващо обяви, че напуска Левски. 31-годишната звезда става третият доскорошен състезател на "сините", които си тръгват това лято от тима на Константин Папазов след Цветомир Чернокожев и Чавдар Костов, които подсилиха съответно Спартак (Плевен) и Рилски спортист (Самоков).

"Постиженията ни заедно - два пъти спечелване на Суперкупата на България, три пъти носители на Купата на България, спечелване на Балканската лига (златен требъл 2014 г.), два пъти шампиони на България, MVP на Купата (2020) - благодаря за всичко на БК Левски, ръководството, треньорите, медицинския щаб, съотборниците и най-вече на вас - феновете! Пътищата ни се разделят сега, но със сигурност не завинаги. Левски вековен!", написа Захариев във "Фейсбук".

Той избра да продължи кариерата си в Балкан (Ботевград). Шампионът на България обяви привличането на Захариев със съобщение в официалния си сайт:

"Захариев от новия сезон отново ще играе със зеления екип на Балкан. Договорът с него е финализиран. Захариев бе в Балкан през сезон 2017/2018, като игра финал с тима от Ботевград. След като напусна Балкан, той премина в Левски, където прекара последните четири години. През изминалия сезон Христо Захариев изигра за "сините" само 12 мача, тъй като се възстановяваше след контузия. За тези 12 срещи той има средно по 7.8 точки, 3.7 борби и 2.4 асистенции".

 

Постиженията ни заедно - Два пъти спечелване на Суперкупата на България, три пъти носители на “Купата на България”,...

Публикувахте от Hristo Zahariev в Понеделник, 25 юли 2022 г.