Баскетболният Рилски спортист oстана без треньор, след като Людмил Хаджисотиров напуска. Специалистът обяви, че няма да продължи да води отбора след последния мач за сезона за самоковци - поражението от ЦСКА със 72:86 в серията за бронзовите медали, която беше загубена с 0:2 и радостта е за "червените".

По този начин Рилецо остана с празни ръце след високите очаквания през сезона, като финишира на четвъртото място в крайното класиране на НБЛ.

Хаджисотиров беше начело на отбора от Самоков в последните седем години, след като наследи на поста Росен Барчовски, срещу когото се изправи в тазгодишната серия за бронзовите медали. За този период Рилецо се превърна в един от водещите отбори в първенството, който спечели три трофея от Купата на България, а също така заслужи и сребърните медали от първенството в последните две години.

Удо беше 11 г. в клуба от Самоков, 7 от които като старши треньор на отбора.

"Уведомих ръководството, че това ми беше последната година като старши треньор на Рилски спортист. Благодаря на Петър Георгиев и Борислав Чилингиров за шанса, който ми дадоха. През тези 11 години сме имали много хубави моменти, много медали и успехи, имали сме и трудности, но хубавите моменти са били много повече. Искам също да благодаря на целия ми щаб, на Любомир Киров, който работи всеотдайно, професионално, израсна доста през годините и смятам, че е готов за следващата стъпка", каза Хаджисотиров.

"Специално благодаря на Георги Митров и Филип Георгиев - нашите физиотерапевти, които освен че се грижат за възстановяването на играчите, помагат много и за колективния дух. На Благовест Главев - кондиционния треньор, който винаги намира време да работи с играчите. Благодаря и на всички играчи, които през годините са минали през Рилски спортист. Благодаря на всички хора, които са били добронамерени и са били до нас през годините. В момента се ориентирам към почивка”, добави Удо. 

"ЦСКА искаха повече да спечелят. Играеха с повече желание и енергия в двата мача. За мен това беше основното. Имат най-класния гард в първенството в лицето на Брандън Йънг. Чо и Сотиров също играха силно. И двата отбора са били с очаквания, че ще играят истински финал. Разочарованието очевидно е голямо, но те се съвзеха по-бързо и заслужено спечелиха третото място", каза още специалистът.