Играчите на Лукойл Академик ще живеят и тренират в Правец. Това решение взе ръководството на шампионите в навечерието на новата година. Досега Лукойл ползваше столичната зала "Академик", а играеше мачовете от първенстовто в Правец. Играчите живееха под наем в София.

"Този въпрос отдавна стои на дневен ред. От години тренираме в зала, в която няма никакви условия", заяви спортният директор на шампионите Сашо Везенков, цитиран от "7 дни спорт".

Шефът отрече това решение да е свързано с лошата дисциплина в тима. "В нашия вътрешен правилник си има предвидени мерки за дисциплината. По принцип до полунощ играчите трябва да са вкъщи. Не мисля, че чужденците ни правят нещо по-различно от тези в другите отбори. Но е вярно, че в Правец по-лесно можем да ги контролираме", призна той.

Везенков коментира и ситуацията около смятания за почти сигурно ново попълнение на Лукойл - Уили Дийн. "Той отдавна иска да опита в НБА. Моето мнение е, че Дийн има място в нашия състав, но зависи само от него", завърши директорът./БЛИЦ