Селекционерът на националния ни отбор по баскетбол за мъже Росен Барчовски обяви 24-мата, които са в разширения състав преди последния квалификационен прозорец за Евробаскет. От тях той ще избира кои момчета да се явят на лагер и подготовка за решаващите мачове срещу Латвия и Босна и Херцеговина в края на февруари. Сред избраниците му е и 17-годишният Константин Костадинов от Реал (Мадрид).

Последните мачове от квалификациите за Евробаскет 2022 ще се проведат през февруари. От 19 до 22 февруари четирите отбора от Група „Н“ ще се съберат в „балон“ в Латвия. Както е известно Гърция и Босна и Херцеговина вече си осигуриха квота за Европейското първенство. България и Латвия са с актив от по една победа и три поражения до момента и в директен двубой ще решат кой ще заеме третото място в потока, което ще им даде право да участват на финалите в Чехия, Грузия, Германия и Италия.

Мачът с Латвия е на 20 февруари, а на 22 тимът ни ще търси реванш от Босна и Херцеговина. Лагерът преди балона в Латвия ще започне на 10 февруари в Самоков в условия на строги правила за превенция на заразяването с COVID-19.

Имената на играчите, които ще се включат в кампа, ще бъдат обявени на 3 февруари. Отборът ще лети за Рига на 15 февруари и ще се върне на 23 февруари.

ИЗБРАНИЦИТЕ НА РОСЕН БАРЧОВСКИ
Станислав Ваклинов (Берое)
Кръстан Кръстанов (Тунджа)
Емил Стоилов (Естудиантес, Исп)
Андрей Иванов (Ямбол)
Цветомир Чернокожев (Левице, Слвк)
Димитър Димитров (Балкан)
Александър Янев (Бърно, Чех)
Алекс Симеонов (Рилски спортист)
Александър Везенков (Олимпиакос, Гър)
Георги Боянов (Черно море Тича)
Крис Минков (Балкан)
Константин Костадинов (Реал Мадрид, Исп)
Николай Стоянов (Берое)
Николай Николов (Академик Пловдив)
Йордан Минчев (Левски Лукойл)
Павлин Иванов (Рилски спортист)
Чавдар Костов (Левски Лукойл)
Христо Захариев (Левски Лукойл)
Васил Бачев (Академик Пловдив)
Евгени Хаджирусев (Черноморец)
Лъчезар Димитров (Черно море Тича)
Венцислав Петков (Левски Лукойл)
Дий Бост (Монако, Фр)
Деян Карамфилов (Рилски спортист)