Настоящата най-голяма звезда в НБА Стеф Къри продължава да изумява с блестящото си представяне. Лидерът на Голдън Стейт Уориърс, който чупи рекорд след рекорд, успя да привлече вниманието и при гостуването на Оклахома Сити Тъндър, спечелено трудно от шампионите със 121:118.

Успехът дойде след продължение, а Къри впечатли с 46 точки, от които 12 тройки. Звездата счупи собствения си рекорд за най-много отбелязани тройки в рамките на един сезон (вече 288), изравни върховото постижение на Дониъл Маршал и Коби Брайънт за реализирани тройки в рамките на един мач, а за капак на всичко наниза и победните три точки за своя тим от огромна дистанция.

Последният кош в мача дойде от разстояние от повече от 11 метра, а с тези три точки Къри реализира своята тройка №12 в двубоя, изравнявайки Маршал и Брайънт.

През настоящия сезон Къри вече има 288 реализирани тройки, с което прати в историята собствения си рекорд, поставен през отминалия сезон 2014/2015 - 286 успешни стрелби от тази зона.

Освен това Голдън Стейт постави и друг рекорд. Уориърс станаха тимът, който си осигурява най-ранно класиране в плейофите в цялата история на НБА. Успехът в Оклахома беше под №53 за Къри и компания, които си гарантираха място в елиминациите след загубата на Хюстън от Сан Антонио Спърс, побеждавайки с един ден състава на Бостън Селтикс от далечната 1986 година.

"Изобщо нямам идея на какво разстояние от коша бях. Вкарвал съм тази стрелба много пъти, а единствената ми мисъл беше да наглася дрибъла си така, че да мога да стрелям преди защитника да се опита да ми попречи", коментира Къри след феноменалната си изява, на която може да се насладите: