Националният отбор на България по баскетбол за кадети до 16 години постигна нова победа на Европейското първенство, Дивизия “А”. Във втория си мач от Група “F” българите се наложиха над отбора на Черна гора, който е домакин на турнира и беше сред лидерите в групата с 3 победи. След сериозна и стабилна игра през целия мач възпитаниците не Георги Димитров спечелиха при крайното 72:61.
 
На 11-и август (сряда) ще бъдат изиграни и последните мачове, които ще определят класирането в групата и мястото, за което ще се бори България в крайното класиране на турнира. Мачът на националите ни срещу Русия е от 17:30 часа. Евентуална победа на България в днешния мач ще класира отбора със сигурност на четвъртфинал в турнира. В момента нашите са на четвърто място с по 2 победи и загуби, като първите четири отбора в групата ще формят четвъртфиналните двойки с четири от Група “Е”. Тимът на Русия заема петото място с успех и 3 поражения.
 
Срещу Черна гора за българския тим най-силен беше Денислав Вутев, който завърши с внушителен дабъл дабъл от 20 точки и 14 борби. Антон Диков се включи с 15 точки и 4 борби, а Александър Везенков реализира 12 точки и овладя 5 топки. За Черна гора най-резултатен беше Душан Перович с 15 точки и 7 борби. Никола Иванович добави 14 плюс 6 борби./БЛИЦ