Националният отбор на България за кадети до 16 години записа втора загуба на Европейското първенство в Дивизия А. Нашите паднаха от Италия със 72:84 в мач от група "D" на надпреварата. За малките "лъвчета" с "дабъл-дабъл" се отчете Александър Везенков – 21 точки и 13 борби, а Александър Милов и Венелин Христов приключиха мача съответно с по 12 и 10 точки.

В края на първата четвърт нашите момчета успяха да поведат с три точки – 19:16. Вторите десет минути започнаха със серия от 9:0 за Италия, като до края на първото полувреме родните надежди така и не успяха отново да си върнат лидерството – 40:41.

В началото на второто полувреме баскетболистите на България отново стояха по-добре на терена и обърнаха резултата в своя полза – 49:41, но до края на третия период съперниците ни се вдигнаха на щурм и намалиха пасива си – 56:59. В решителните десет минути италианците бяха господари на терена, като си върнаха лидерството, а в средата на частта реализираха и серия от 10:0, с която си гарантираха победата./БЛИЦ