Българският национален отбор за кадетки до 16 години разби Швейцария със 74:45 и запази шансове за класиране на четвъртфиналите на Евробаскет 2011 Дивизия “Б” в Румъния.
 
Борислава Христова изигра поредния си силен мач и завърши с дабъл дабъл от 29 точки и 11 борби, като добави и 4 откраднати топки. Ива Георгиева се включи с 8 точки, а Мария Камбурова добави 8 точки и 9 борби.
 
Тифани Зали бе най-добрата в състава на Швейцария. Тя се отчете с 23 точки и 12 борби. Мириям Зом добави 9 точки и овладя 7 отскочили топки.
 
Победа на българския тим срещу Дания днес ще означава тройна въртележка с Румъния. И трите отбора ще имат еднакъв актив - две победи и три загуби и по една победа и загуба в двубоите помежду си. Северните ни съседи имат окончателно положителен актив от +1 точка. Дания е с +5, а България с -6.
 
За да играят на четвъртфинал състезателките на треньорския дует Цанко Цанков и Венци Гечев се нуждаят от успех с минимум 8 точки. Това е вариант при очаквана победа на домакините над аутсайдера Швейцария. Ако Румъния загуби, то България при всякаква победа ще продължи напред./БЛИЦ