Националният отбор на България за кадетки до 16 години завърши гостуването си в Румъния, където изигра три контролни срещи с връстничките си от северната ни съседка. В третия мач, който се изигра тази сутрин, националките отстъпиха с 57:63.

Домакините започнаха срещата силно – със серия от 10-2, но бързо след това отборът ни намали разликата и след една част изоставаше с 2 точки – 16-18. В началото на втория период съперникът отново дръпна със 7-8 точки, но на почивката разликата бе намалена на 4 точки за 28-32. В третата част играта вървеше кош за кош, което запази малката разлика при 45-47. Темпото за запази и в началото на заключителната четвърт, но в последните минути румънките се откъснаха с 5-6 точки и запазиха разликата до самия край, съобщава БГбаскет.

За България Габриела Николова завърши със 17 точки и 6 борби, Елеонора Колева вкара 7, а Христина Гераскова – 6.

От Румъния отборът ни пътува директно за Търговище, където ще тренира една седмица. След контролите в Румъния от подготовката бяха освободени Клаудия Пенкова и Борислава Христова. В Търговище пък към отбора ще се присъедини Натали Димитрова.