Втора поредна загуба претърпя националният отбор на България по баскетбол за кадетки на европейското първенство, дивизия В в Естония.

Тимът ни изигра слабо второ полувреме срещу Германия и отстъпи с 50:73. Така в група F отборът ни е на последно място без победа и с две загуби, докато германките са първи с две победи. Надеждата на националките е утре Германия да победи Украйна и те да спечелят мача си срещу Словения. Срещата на нашите срещу словенките е утре отново от 20:15 часа, пише Viasport.bg.

Германките започнаха по-силно и още през първата четвърт натрупаха двуцифрена преднина. Националките ни обаче стопиха изоставането си преди почивката и на моменти поведоха, а след едно полувреме Германия имаше 4 точки аванс. Малко по малко през третия период германките увеличиха преднината си до 11 точки, а след серия от 22:5 в последните 8 минути направиха победата си категорична.

Петя Бояджиева отбеляза 12 точки за тима на Таня Гатева, с 11 завърши Анна Раденкова, а с по 10 – Александра Петрова и Ивона Илиева. За Германия Леони Шютер записа 21 точки.