Баскетболните ни национали записаха втора поредна загуба в квалификациите за Евро 2013, отстъпвайки със 70:82 на Германия. Двубоят се игра в зала "Универсиада", като присъстващите привърженици силно се надяваха избраниците на Росен Барчовски да ги зарадват с победа. Това обаче не се случи и България продължи черната серия срещу германците, които не сме побеждавали на баскетбол в официален мач от 44 години.

Капитанът на националите Филип Виденов призна, че отборът е в тежка ситуация. "Все пак имаме още доста мачове, така че всичко се случва. Радвам се, че днес показахме сърце. Ще ми се аз лично да съм в по-добра форма, за да мога да помогна повече на момчетата, но доста се борихме. Силно се надявах да бием, но мисля, че излязохме от тази дупка, в която влязохме срещу Азербайджан. Ние имаме проблем със започването на мачовете. Обикновено тогава по-опитният отбор или може би по-добре тренираният дръпва в резултата. След това се опитвахме да ги догоним цял мач. Надявам се в следващите мачове да успеем да оправим тази грешка", коментира Виденов пред медиите в зала "Универсиада".

"Общо взето се справихме с четворката, защото нашите четворки всъщност са тройки. Но като цяло още леко индиански играем в нападение, което малко ни пречи и трябва да използваме повече вътрешните играчи. Така ще се отвори повече играта на външните”, каза още капитанът на държавния ни състав. Наистина намаляват шансовете ни, но както сега паднахме, като нищо можем да бием в Германия. Всичко се случва. Живот и здраве да ни тръгне стрелбата можем да победим. Но докато не дойде вече последният вариант, ще се борим", заяви Виденов.