Ръководството на женския баскетболен Хасково 2012 разпространи официално писмо по повод наказанието за един мач пред празни трибуни.

Ето какво пишат от Хасково 2012:


Спрели сме да се занимаваме с тези наказания, тъй като това са решения, взети тенденциозно от председателя на ДАС, който е извън реалността. Ако обобщя наказанията, всичко се свежда до линиики, ключове, душове и всякакви други козметики в Общинска зала "Дружба", в която Хасково 2012 няма право да извършва никакви реконструкции. За целта официално са изпратени две писма от Община Хасково, които поясняват ситуацията. Ако някой иска да погребе спорта, трябва да прогони аудиторията му.

Отборът на Хасково 2012 близо месец и половина игра пред празни трибуни след домакинска среща, от която ръководителите на баскетбола и съдийството единодушно признаха, че съдията Мирослав Томов пряко е повлиял за изхода на мача, както и за класирането на отборите преди плейофната фаза, определящо домакинското им предимство. Оказва се, че отборът ни трябва и да стартира новия сезон пред празни трибуни, поради скандирания на публиката. Ние сме категорично против да стартираме първенство по този начин, защото една от основните цели на проекта е хората и децата да са в залата. Считаме, че публиката на Хасково 2012 се държи достойно, както и това, че в скандиранията не е имало никакви обидни изрази към реферите на двубоя. Мачовете се играят заради публиката, спортът носи своите емоции и най-пагубните наказания са лишаване зрителите именно от тези емоции. Ние се отнасяме с уважение към тези, които управляват българския баскетбол, приемаме наказания, които заслужаваме, но не и такива, които са в посока възспиране развиетието на играта.