Женският баскетболен Хасково 2012 ще играе първи финал в историята си, след като победи драматично "Левски" с 81-70 в полуфинал за Купа България, завършил след продължение. "Левски" имаше преднина в последните минути на редовното време, но хасковлийки изравниха и в продължението бяха по-добри в защита, което ги изведе до успеха, пише Bgbasket.com. На финала в събота съперник на Хасково ще бъде победителят от мача Дунав 8806 – Монтана 2003, а "Левски" ще срещне загубилия за бронзовите медали.

"Левски" започна по-добре и поведе с 8-2 в първите минути. След това Хасково спря серията на съперника и намали изоставането си, след което двата тима почнаха гонитба в резултата. На два пъти във втората част той бе изравняван, но хасковлийки така и не поведоха. С тройка за начало на второто полувреме Хасково излезе напред за първи път, след което двата тима започнаха да си разменят точки. "Сините" вкараха 7 поред при равен резултат и се откъснаха, след което Хасково отговори с 5-0 и се доближи отново. Все пак след края на частта "Левски" бе напред с 4 точки, а около средата на последната с 6 точки. Тогава Шарел Алън вкара два поредни коша и направи разликата 10 точки, но пък Хасково не се даде и с 8-0 се върна на само 2 точки при 02.30 до края.

При 01.27 БиДжони Рийвс свали на точка пасива на хасковлийки, а след това Алън отбеляза два наказателни удара. Последва грешка за Хасково и нов кош на Алън при оставащи 44 секунди. Уолтия Рол го върна бързо, а след това Христина Иванова пропусна под коша. Рийвс отговори с тройка за Хасково, която изравни резултата 9 секунди преди края, а в последната секунда Алън не можа да отбележи и мачът отиде в продължение.

Хасково 2012 започна силно в добавеното време и записа серия от 6-0, след което Христина Иванова отбеляза кош и фаул за 68-71. Със силна защита хасковлийки ограничиха максимално нападението на съперника си и след нова серия от 6-0 в последните секунди се откъснаха напред и си осигуриха успеха.