Хасково отстрани “Левски” на четвъртфинал в Националната баскетболна лига за жени. Момичетата на Елена Станкова победиха „сините” като гости с резултат 65:59 в третия, решителен мач от серията, който се игра в зала „Универсиада” в София. По този начин резултатът серията е 2-1 победи в полза на хасковлийки, които продължават към полуфиналите.

През първото полувреме играта бе равностойна, като “сините” водеха с 1 точка на почивката – 31:30. “Левски” държа преднина през цялата трета част, а в края й имаше аванс от 7 точки при 49:42. Серия от 15:2 в полза на Хасково в първите минути на решителната част ги изведе напред при 57:53, а след игра кош за кош до последната минута малката разлика се запази. В края отборите си размениха наказателни удари, а гостите отпразнуваха победата си.

Николина Николич наниза 22 точки за победата на отбора си, а под коша властваха Анита Тейлане с 15 точки, 22 борби и 4 блока и Алма Ковачевич с 14 точки и 17 борби.

За “Левски” Даниела Петева завърши с 25 точки и 9 борби.

На полуфиналите Хасково среща лидера в класирането от редовния сезон Нефтохимик 2010. Серията започва на 14-и април, а домакинско предимство има отборът от Бургас.