Четвъртото американско попълнение на женския баскетболен Хасково Татяна Томас, може да се появи на игрището срещу Берое. Мулатката все още няма работна виза, но е намерена вратичка, през която тя да се промъкне и да излезе с екипа на тима, воден от Елена Станкова.

Ако бъде записана като аматьорка, Томас спокойно ще може да се включи в мача срещу старозагорки, смятат юристи, запознати с правилника на федерацията, информира "Новинар Юг". Единствено остава преди мача да пристигне от Австралия, където последно е играла американката със славянско име, картата й. Томас беше привлечена в отбора като заместничка на контузената Станислава Станкова. Освен Сани, която ще бъде извън игрището поне половин година, участие в днешния двубой няма да вземе и Наталия Топалова. Тя ще бъде готова за игра едва през декември.

“По-добре напълно да се възстанови, отколкото да рискуваме здравето й”, категорична е треньорката Елена Станкова. Тя е оптимистка, че момичетата ще успеят да победят Берое. Двубоят е от 18:30 часа днес в Хасково. Като на истински мач, дори ще има и мажоретки. Ръководството изпълни обещанието си първият двубой да бъде без билети.

Хасково 2012 стартира успешно сезона в женската лига – с победа над “Левски” в София със 71:53. На срещата в зала “Универсиада” обаче се контузи Станислава Станкова.