Много трудна шеста победа от началото на сезона в женската НБЛ записа Хасково 2012. Тимът прие последния в класирането Берое (Стара Загора) и спечели с резултат 73:70, като го стори в последната минута.

Така Хасково вече е с 6 успеха и 9 поражения в първенството, а следващата среща на тима е гостуване на Нефтохимик. Баскетболистките на Берое пък са последни с баланс 2-12, а след три дни са домакин на "Левски".

Хасково започна добре и поведе с 11:4 в началото, а в края на частта имаше преднина от 9 точки, пише bgbasket. След това домакините продължиха да водят, но така и не съумяха да се откъснат сериозно. Малко след началото на последната четвърт разликата стана 10 точки, но гостите направиха серия от 14:2 и поведоха по средата на частта. Три минути преди края Хасково успя да изравни, след което двата тима си разменяха водачеството. В последната минута Берое поведе с един успешен наказателен удар, но домакините отговориха с четири, като между тях гостите не можаха да вкарат. В края Ивелина Вранчева опита тройка, но тя не влезе и така двубоят приключи.

Уолтия Рол направи нов дабъл дабъл след 21 точки и 16 борби. Лидия Върбанова добави 18 и 8, а с 14 и 11 бе Корин Адамс.

За гостите от Стара Загора по 18 точки отбелязаха Ивелина Вранчева и Нели Пашева.