Специални изисквания за храната и как да бъде приготвена имат от щаба на АСВЕЛ. Френският баскетболен тим гостува на Лукойл Академик във вторник (22 ноември) в мач от груповата фаза на Еврокъп. В първата среща “студентите” биха като гости белгийския Остенде. Тони Паркър и компания пристигат в София в понеделник.

Месото, което ще консумират, задължително трябва да бъде печено дълго, защото така е по-вкусно. Сосът винегрет да бъде приготвен със студено пресован зехтин, богат на Омега 3. Към него може да бъдат прибавени ядки за по-добър вкус. Французите искат домати, които на всяка цена да бъдат градински, пише “Меридиан мач”. Също така водата – газирана или минерална, не е редно да се отваря преди да бъде сервирана. Препоръчително е тя да е с богато съдържание на магнезий.

Французите водят със себе си готвач. Треньорите ще бъдат настанени в най-спокойната част от хотела, а мини баровете в стаите на баскетболистите ще бъдат заключени. Вече стана ясно, че за сигурността на Тони Паркър и останалите състезатели ще се грижат няколко бодигарда./БЛИЦ