Еталонът за професионално отношение в българския бсакетбол - Хрисимир Димитров, сложи край на професионалната си кариерата на 39-годишна възраст, съобщава "Тема спорт". Ветеранът, който в последно време изумяваше специалистите с невероятното умение да поддържа физиката си така, че да изглежда по-свеж дори от тепърва навлизащите в спорта съотборници и съперници, реши да прекрати активна дейност.

Без много шум и след 22 години блестящи изяви по терените както у нас, така и на европейска сцена, 198-сантиметровото крило каза "стига".

През последните две години Хриси носи екипа на "Левски", с който стана два пъти вицешампион и два пъти спечели сребърните медали в турнира за Купата на България. Кариерата му започна от Спартак (Плевен) и премина през ЦСКА, Фикосота (Шумен), руския Локомотив (Ростов) и Черно море, като периодично се завръщаше в родния Плевен.

Зад гърба си Хриси има 2 титли със Спартак през 1995 и 1996, когато тимът носи името Плама и 2 с "Левски" (2000 и 2001). Освен това три пъти е триумфирал с Купата на България - с ЦСКА (1994), Плама (1996) и "Левски" (2001).

Освен всичко на клубно ниво, Димитров игра за България на ЕвроБаскет 2005 в Сърбия и Черна гора, когато за три мача записа по 7.3 точки, 3.3 борби и 1.7 отнети топки.