Джеймс Хардън наниза 31 точки, Дуайт Хауърд оформи дабъл-дабъл с 16 плюс 15 борби, а Хюстън не допусна изоставане от Клипърс нито за секунда и след крайното 113:100 се класира на финал в Западната конференция за първи път от 1997 година насам, припомня BBall.bg.

Хюстън извърши чудеса от храброст, за да стопи 19-точковия си пасив в мач №6. В седмия двубой обаче тимът нямаше нужда от подобни героизми, след като авансът им в края на третата част бе 17 точки, а тройка на Хауърд в началото на четвъртата оформи 88:68. Блейк Грифин вкара 5 точки и подпали искра за серия от 9-0, за да намали изоставането на Ел Ей до 8. Хардън отбеляза два наказателни удара, но забивка на Деандре Джордан върна разликата отново на 8. Тогава обаче Тревър Ариза наниза далечен снаряд от ъгъла и подпечата успеха на своите.

Грифин завърши с 27 точки, а Крис Пол стигна двойни показатели при 26 и 10 асистенции. Рокетс се превърнаха в едва деветия отбор в историята на НБА, който успя да навакса изоставане от 1-3 и все пак да спечели полуфиналната си серия.

Във финалите на Запад Хюстън ще спори с Голдън Стейт. Серията започва във вторник.