Лос Анджелис Клипърс прегази съгражданите си ЛА Лейкърс с 48 точки разлика - 142:94. По този начин "Ножиците" поставиха рекорд на отбора си за победа с най-голяма разлика. Това пък е антирекорд за "Езерняците", които не са губили с по-голяма разлика. Клипърс са с 43 победи и 20 загуби, а Лейкърс – с 21:41.

За шести път през настоящия сезон "Ножиците" имаха повече от 70 точки на почивката – 73 срещу едва 40 на Лейкърс. Разликата се увеличи още повече през третия период, а равностойна игра през последните 12 минути я запази. Цели осем баскетболисти на победителите завършиха с двуцифрен актив. Дарън Колисън вкара 24, а 20 плюс 11 борби и 7 асистенции добави Блейк Грифин. За Лейкърс Пау Гасол регистрира 21 точки и 7 борби.

В друг мач от тази нощ в НБА Сан Антонио се наложи над Маями със 111:87 след силна игра в последната четвърт от мача. Така "Шпорите" постигнаха първа победа през този сезон над някой от водачите в дивизиите. Ден след като звездата на Маями Хийт ЛеБрон Джеймс заяви, че не смята Сан Антонио за прекалено стар отбор за спечелване на титлата в НБА, те затвърдиха мнението му. Най-старият в състава им - 37-годишният Тим Дънкан, завърши с 23 точки и 11 борби. До днес Сан Антонио имаха 8 поражения в 8 мача срещу Оклахома, Индиана, Маями и Хюстън, а вече с баланс 45-16 вървят здраво по стъпките на лидера на Запад Оклахома. Крис Бош - който се очертава като най-постоянния играч на Маями, завърши с 24 точки. Джеймс пък за пореден път излезе на площадката с маска на лицето заради счупения си нос, завърши с 19.