Кливланд стана поредният баскетболен град, който отдаде уважение на играещия последните мачове в знаменитата си кариера Коби Брайънт. Лидерът на Лейкърс се отказва след края на сезона, а всяко негово гостуване в двубой от НБА отключва специални емоции сред феновете на съперниковия отбор. Така бе миналата нощ и в Охайо, пише Bball.bg.

Повече от 20 000 зрители в "Куикън Лоънс Арина" изпратиха една от иконите на Лигата отвъд океана на крака, с бурни аплодисменти и продължителни овации. Резултатът бе последното, от което някой се интересуваше в срещата. "Кавалерите" победиха Лейкърс със 120:111, но акцентът бе върху двамата големи на терена - Леброн Джеймс и Коби Брайънт. Прегръдката на Краля и Черната мамба със сигурност ще остане кадър с рядка историческа стойност за всички следващи поколения.

Леброн отбеляза 29 точки, Брайънт остана със 17, окуражаван от скандиранията от трибуните, които не стихнаха дълго след сирената. За Джеймс няма по-велика фигура от Коби, срещу която да се е борил в НБА.

Запитан с какво емблемата на "езерняците" е толкова специален, тарторът на Кливланд отговори така: "Неговата състезателна природа. Винаги е имало и ще има по-големи, по-високи, скачащи по-високо, по-бързи от него, но истината е, че това, което те прави различен е скрито вътре в теб, носиш го в душата си."

Коби и Леброн донесоха радост на публиката след като заиграха един срещу друг в защита още от първия съдийски сигнал. Брайънт обаче призна: "Никога не съм гледал на Леброн като на мой конкурент. Просто ние никога не сме били в положението на Лари Бърд и Меджик Джонсън например. Различни поколения сме. Винаги съм обичал мачовете в Кливланд. Хората тук са страхотни."/БЛИЦ СПОРТ