Кливланд Кавалиърс се класира на финала на НБА за втора поредна година, след като се наложи със 113:87 над Торонто Раптърс и така спечели с 4-2 финалната серия на Източната Конференция.

Кливланд водеше с 14 точки през първото полувреме, а през третата четвърт авансът му беше 21 точки. Кавалиърс започна последната част с 12 точки преднина. Торонто дори успя да намали на 10 точки изоставането си, но гостите възстановиха аванса си от 21, за да завършат с победа с 16 точки разлика.

Звездата на „кавалерите“ Леброн Джеймс вкара 33 точки за успеха. Това беше първата победа, която се постига от гостуващ отбор в серията.

Кайри Ървинг завърши с 30 точки за Кливланд. Кевин Лав добави 20, а Джей Ар Смит – 15. Кайл Лаури беше най-резултатен за Торонто – 35 точки. Демар Дероузън се отличи с 20.

Съперник на Кливланд Кавалиърс на финала на НБА ще шампионът на Западната Конференция, който ще бъде излъчен в сблъсъка между Оклахома Сити Тъндър и Голдън Стейт Уориърс. „Гръмотевиците“ имат аванс от 3-2 в серията.

Kласиране, резултати, програма и всичко за НБА - ТУК !!!