Баскетболният Балкан (Ботевград) ще продължи да съществува въпреки слуховете в закриване. Тимът стигна три полуфинала - в първенството, турнира за Купата и Балканската лига (бронзов медал). След края на сезона се говореше, че спонсорите може да се оттеглят, което постави под съмнение съществуването на клуба.

"Въпросът е, че ще има трудности с финансирането. Но ако ги няма тези трудности, няма да ни има нас", каза кметът на Ботевград Георги Георгиев. „Баскетболната игра и духовата музика са две традиции в нашата Община, които ако ги няма, Ботевград няма да е това, което е бил в годините назад и което е в момента. Всички традиции трябва да продължават и даже да се усъвършенстват!”, допълни кметът.

Шестима играчи имат все още действащи договори с клуба и ще играят и през следващия сезон. Това съобщи за Balkanec.bg кметът. Баскетболистите са Павел Маринов, Станимир Маринов, Велислав Гълъбов, Тенчо Тенчев, Радослав Кочев и Ростислав Тончев. „Ще се опитаме да привлечем още един-двама от миналогодишния състав, които нямат договор. Но сега чакаме да назначим треньор, който да направи селекцията”, каза градоначалникът./БЛИЦ