Звездата на ЛА Лейкърс Коби Браянт бе избран за 15-ти път да играе в Мача на звездите в НБА. Той ще изведе тима на Западната конференция, в който ще са съотборникът му Дуайт Хауърд, звездите на ЛА Клипърс Крис Пол и Блейк Грифин и MVP от миналата година - Кевин Дюрант от Оклахома. Шоуто е на 17 февруари в Хюстън.

Браянт получи 1 591 437 гласа, с около 7800 повече от Джеймс. Той се изравни с Шакил О‘Нийл, Джери Уест и Карл Малоун по поредни пъти избор на феновете за титуляр в All Star Game. Той има и четири приза за MVP, а миналата година стана едноличен лидер по резултатност в този мач.

Кевин Гарнет успя да задмине Крис Бош в гласуването на Изток и ще играе редом до съотборника си Раджон Рондо. В тима на конференцията попаднаха и двама играчи на шампиона Маями – ЛеБрон Джеймс и Дуейн Уейд, а очаквано титуляр ще бъде и Кармело Антъни от Ню Йорк. Гарнет проведе успешна акция в Туитър и в последния момент събра над 25000 гласа повече от Бош.

За първи път феновете не гласуваха за центрове, а само за двама гарда и трима играчи от подкошието. Резервите ще бъдат обявени следващата седмица, като треньорите ще гласуват за 7 играчи от тяхната конференция./БЛИЦ