Треньорът на мъжкия баскетболен Черноморец Дечо Коешинов коментира противоречивия сезон на бургазлии, които завършиха на последно място в "А" група. Наставникът обърна внимание на финансовите проблеми на клуба, както и на липсата на спортни зали, където да тренират младите.

"Трета година поред вече сме в елита на България, но за да имаме боеспособен състав са необходими много неща, а не само желание. Виждаме, че само с желание не се постигат резултати. Необходима ни е селекция, млади момчета... Тази година започнахме учудващо добре, но проблемите, които имахме още отпреди Нова година оказаха влияние. Не мога да разбера къде точно са проблемите – дали са във финанси, селекция или неправилна работа. Няма как човек да бъде доволен, когато няма надграждане на това, което прави", коментира Коешинов.

"Трудно можем да направим боеспособен отбор без необходимите средтва за селекция. Баскетболният клуб от много години не е бил в цветущо финансово състояние. С всяка изминала година става все по-трудно и по-трудно. Тъй като нямаме необходимата финансова стабилност, на всеки в клуба му се налага да се занимава с неща извън неговата компетенция", сподели още треньорът на "акулите".