Химки стартира ударно селекцията си за новия сезон в Евролигата. Ръководството на руския тим си осигури услугите на Алексей Швед за следващите три години. Споразумението е на стойност 10.2 млн. евро. Така руснакът става най-скъпоплатеният играч в Европа.

“Вече съм играл за Химки и познавам доста от хората в клуба. Това е силен отбор с добър треньор. Тимът ще бъде част от най-силната европейска клубна надпревара през следващия сезон и се радвам, че ще мога да помогна. Ще дам всичко от себе си, за да постигнем добри резултати заедно”, сподели Швед пред руските медии.

26-годишният Швед пробва късмета си в НБА през последните три години, но не успя да се наложи. 198-сантиметровият гард бе част от Ню Йорк през миналия сезон, а преди това игра за Хюстън и Минесота.

Бронзовият медалист със Сборная от Олимпиадата в Лондон през 2012 г. започва кариерата си в ЦСКА Москва през 2006 г. През февруари 2007 г. обаче е пратен в Химки под наем за няколко месеца, а след това се завръща отново в редиците на руския шампион, където остава още пет години./БЛИЦ