Кош в последните секунди уби шансовете на Рилски спортист да продължи напред в турнира Еврочалъндж. Самоковци допуснаха загуба у дома от унгарския Солнок със 76:78, а победния изстрел падна 2 секунди преди последната сирена.

Баскетболистите на Росен Барчовски започнаха зле и позволиха на съперника си да поведе с шест точки – 11:5. Все пак, до края на първата четвърт домакините се доближиха на само точка от Солнок – 18:19.

През вторите десет минути за самоковци се развихри Дарин Иванов, който бележеше почти от всяка позиция. Това внесе допълнително самочувствие в редиците на Рилски спортист, които се оттеглиха на почивката с аванс от 4 точки - 40:36.

Третият период започна много лошо за Рилецо, след като българите допуснаха съперника си да отбележи две безответни тройки, което доведе до пореден обрат в резултата от началото на двубоя. Проблемите за самоковци в нападение продължиха с пълна сила, докато под другия кош гостите от Унгария се възползваха от всяка възможност и това доведе до една от най-големите разлики от началото на срещата – 59:50.

Възпитаниците на Росен Барчовски се активизираха в началото на заключителните десет минути и стигнаха до 63:63 малко повече от шест минути преди финала. До самия край играта вървеше кош за кош, като при 20 секунди до края Дарин Иванов избухна с поредна тройка за 76:76, но последната дума бе за Солнок - гостите отбелязаха чрез Лорант и това донесе крайния успех на унгарците.

Дарин Иванов бе над всички в селекцията на Росен Барчовски и отбеляза 20 точки, Върнън Тейлър записа срещу името си 18 точки, а Шон Барнет и Остин Калхун вкараха по 13 точки.

Пьотр Лорант се отличи с „дабъл-дабъл” за победителите – 22 точки и 12 борби, като негов бе и победният кош за Солнок, а Джъстин Холидей и Крис Оливър завършиха съответно с по 17 и 16 точки.

В класирането Рилски спортист е на трето място с 5 точки, докато Солнок е лидер със 7.