ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Сакраменто Кингс и Александър Везенков загубиха за втори път от Хюстън Рокетс след старта на сезона, този път с внушителното 97:122 у дома.

Това бе общо четвърто поражение за „кралете“ от началото на новото първенство в НБА. Нашето момче се отчете само с 2 точки и една асистенция и записа общо 11 минути. И трите му опита от тройката бяха неуспешни.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Сакраменто влезе в негативна серия без голямата си звезда Ди'Аарън Фокс. Трите поредни загуби смъкнаха отбора до 13-то място в Западната конференция. Хюстън е с 3 победи и 3 загуби и вече е осми.

Везенков се появи за първи път на паркета в средата на първата четвърт, когато разликата набъбна на 10 точки в полза на съперника.

Алекс не започна втората част, когато Хюстън още повече натисна газта.  Българинът влезе в края на полувремето, но бързо беше сменен.

Две минути след началото на третата четвърт разликата набъбна до 31 точки. Хюстън се забавляваше, а над всички за "ракетите" беше турчинът Шенгюн, записал 12 асистенции. В последните секунди от частта Везенков беше намерен на добра позиция от Малик Монк и отбеляза първите си точки в двубоя.

Той остана в игра и за началото на последната четвърт.  Александър се отчете с асистенция, след което беше заменен и повече не се появи на паркета.

Най-резултатен за Хюстън беше Джейлън Грийн с 23 точки, а Шенгюн добави 17 и остана на две борби от "трипъл-дабъл".

За Сакраменто 15 точки вкара Кион Елис, с 13 се отчете Кевин Хъртър, а Кийгън Мъри завърши с 12.

Следващият мач на "кралете" е у дома срещу Портланд на 9 ноември.