Мъжкият национален отбор на България по баскетбол допусна катастрофална загуба в третия си мач от група "H" на квалификациите за ЕвроБаскет 2022. "Лъвовете" паднаха с кошмарното 49:88 (11:22, 10:23, 18:22, 10:21) при визитата си на Босна и Херцеговина в Спортна зала "Хилс" в Сараево. Загубата е втора от началото на пресявките за националите, които в момента са трети с баланс 1-2, какъвто има Латвия. Босна записа втората си победа и вече е с еднакъв баланс с Гърция, като и двата тима имат по два успеха и едно поражение.

Възпитаниците на Росен Барчовски отстъпиха във всяка една четвърт на срещата и не успяха с нищо да се противопоставят на домакините, които на почивката водеха 45:21, а в другите две части затвърдиха превъзходството си.

Дий Бост реализира 13 точки и бе най-резултатен от българския състав и въобще в мача. Александър Янев и Чавдар Костов завършиха с по 7 точки, а по 5 записаха Павел Маринов, Васил Бачев и Павлин Иванов.

Кенан Каменяш бе над всички от победителите с 12 точки, а 11 добави Джон Робъртсън, докато Емир Сюлейманович и Милан Милошевич се отчетоха с по 10.