Треньорът на Лукойл Академик Оливер Костич вярва, че отборът има шансове за добро представяне в груповата фаза на престижния турнир Еврокъп, предаде ТВ7.

Тази сутрин шампионите заминаха за Израел, където утре от 19:30 часа излизат срещу Апоел (Йерусалим) в първия си мач в надпреварата.

"Най-важно е всички да са здрави. Това е първото условие за успех. Ако през цялата среща играем така, както искаме, имаме добри шансове. В групата ни фаворитите са други, но ще вървим крачка по крачка и се надявам да успеем да се преборим за следващата фаза", каза Костич, но не пожела да даде прогноза за крайно класиране, тъй като ще се играят общо 10 мача.

Новата звезда на Лукойл Филип Виденов, който е в отбора само от 3 дни, също говори за предстоящото участие в Еврокъп. "Лукойл е голямо име в Европа и се говори за него. Трябва да хванем правилния ритъм", каза Виденов.

Освен Апоел, другите съперници в група "Е" на българтите са още Химки (Рус), Пинар Кършияка (Тур), Асесофт Плоещ (Рум) и Игокеа Александровац (БиХ)