Асен Великов бе избран за най-полезен играч по време на Мача на звездите във Варна. Баскетболистите направиха страхотно шоу, като освен четирите части имаше и традиционните конкурси.

Конкурс за тройки:
Иван Лилов и Божидар Аврамов премериха сили на финала за стрелба от тройката. Лилов вкара 7 от 15, макар че се закани да отбележи 16 от 15-те си опита. След него обаче и Аврамов отбеляза 7, и един последен изстрел реши победителя, и двамата пропуснаха от центъра, но Иван Лилов с помощта на таблото измъкна първия индивидуален трофей.

Конкурс за забивки: Божидар Аврамов асистира с глава за забивка на Симеон Илиев, а Павел Маринов не успя в трите си опита. Джеймс Анакриън също не сполучи при първия опит, но при втория заби с гръб към коша. Върнън Тейлър, очакваният фаворит в конкурса, демонстрира експлозивна първа забивка, за да стигне до финал с Анакриън. Мощта на Тейлър не стигна в първите забивки от финала, но след равенството в първи кръг от него, баскетболистът на Рилски спортист прескочи автомобил, за да забие, и с това не остави шанс на Джеймс Анакриън, който не успя в последните си опита.

Конкурс за умения: Шон Барнет, Александър Янев, Асен Великов, Ноа Далман и Майк Уилкинсън си оспорваха последната индивидуална награда. Тежкото крило на Балкан Далман даде най-добро време, а Шон Барнет спечели приза, тъй като изпълни най-добре всички упражнения по трасето.